Holiday Keramoti

HOLIDAY KERAMOTI

Holiday Keramoti

Пътешественик

Повече за Керамоти

За Керамоти

До преди няколко години малкото рибарско градче Керамоти беше известно за българските туристи предимно като място, откъдето тръгва ферибота за остров Тасос. В последствие, все повече хора откриват предимствата на Керамоти като курортен град – необятна плажна ивица от фин пясък, дълга почти 8 км. и широка над 50 метра, чисто море, спокойствие и тишина, липса на големи хотели и курортни комплекси. Градчето е също така известна целогодишна дестинация за любителите на морския риболов. 

Как да стигнем до Керамоти? 

Разстояния до Керамоти:

    • от София:

– през Банско, Гоце Делчев, КПП „Илинден“, Драма и Кавала) – 349 км;
– през Кулата, Серес, Елефтеруполи, Кавала – 368 км;
– през Кулата, Серес, Драма, Кавала – 384 км;
– през магистрала „Тракия“ до 46-ти км, Костенец, Белово, Юндола, Якоруда, Елешница, Гоце Делчев, КПП „Илинден“, Драма и Кавала – 338 км;

    • от Пловдив:

– през Кърджали и пр. Маказа – 270 км;
– през Златоград – 243 км;

  • от Хасково: през Свиленград, Александруполис, Ксанти, Хрисуполи, Керамоти – 380 км;
  • от Кулата (Промахон) – 183 км;

Двете най-близки международни летища до Керамоти са Кавала (KVA) на 12 км и Солун (SKG) на около 200 км.

Разположен на полуостров, издълбан от делтата на река Места в продължение на хиляди години, Керамоти е идеална дестинация за фамилен туризъм. Летния сезон започва от месец май и продължава до края на октомври. Морето е чисто и спокойно, с дълга плитка зона, което го прави особено подходящо за малки деца.

Съществуват няколко плажни зони с безплатни шезлонги и чадъри, които се стопанисват от модерни плажни барове и могат да се използват срещу консумация от бара. За любителите на тишината и спокойствието има и свободни плажни зони, където могат да прекарат деня, необезпокоявани от нищо.

ете от уханието на топъл ръчен хляб от местната фурна и да си купите прясно уловена риба.

Керамоти е спокоен и чаровен град, с много зеленина, простор и въздух, за разлика от пренаселените черноморски крайбрежни села и градчета. Около пристанището и крайбрежната зона има много кафенета, ресторанти и магазинчета. Градчето е същински рай за любителите на романтиката, тишината и спокойствието. Със сенките на лозите, красивите цветя по къщите, ниските сгради и широките улици напомня за неповторимата атмосфера на неотдавнашните български черноморски градчета.

Сутрин може да се насладите на глътка кафе на пристанището, да се омаете от уханието на топъл ръчен хляб от местната фурна и да си купите прясно уловена риба.

Морският въздух в Керамоти ви връща в детството, когато сте се радвали най-чистосърдечно на блестящото денем море, слънцето и красотата на залеза. Водата е приятно солена, топла от май до ноември и чиста – толкова, колкото сме забравили да си мечтаем. Дори на кея, където спират фериботите можете да видите дъното и малките камъчета по него.

Родителите на малки деца могат да бъдат спокойни за тях, докато си играят на широката ивица мек, бял пясък и се мокрят в плитките води на брега на Бяло море. За децата на плажа има много игри, повечето от които са напълно безплатни.

Керамоти е в близост до делтата на река  Места (Нестос) – зона, обявена за природен резерват, където се срещат над 320 вида птици, сред които множество защитени екземпляри, редки видове орли, пеликани, ибиси, както и постоянна популация от над 5000 розови фламинго. В защитената зона на делтата, където попада и Керамоти, не е разрешена почти никаква човешка намеса и няма никакви индустриални замърсители.

Още интересни статии

Слънцезащитните фактори (SPF)
Vladimir Penchev - July 15, 2023

☀️⛅️Слънцезащитните фактори (SPF)

☀️⛅️Слънцезащитните фактори (SPF) Факторите са мярка за ефективността на слънцезащитния крем или лосион в предпазването на кожата от вредните въздействия на UV лъчите. Важно е да използвате слънцезащитни продукти с подходящ SPF, което се определя от времето, което можете да …

Read More
Керамоти
Vladimir Penchev - June 26, 2023

Керамоти – ресторанти и морска храна

Керамоти, красиво крайбрежно градче. Разположено на северния бряг на Гърция, се превръща в истинска гурме дестинация за посетителите си. С малкия си пристан, прекрасния плаж и богатството от свежи продукти, ресторантите в Керамоти предлагат незабравимо кулинарно изживяване, комбинирано с възхитителна …

Read More
Керамоти
Holiday Keramoti - April 21, 2023

Керамоти – място за вашата почивка?

Керамоти е красиво място, намиращо се на източния бряг на Гърция, на около 30 км от град Кавала. Той е добре познат като първата спирка за туристи, които пътуват до остров Тасос, който се намира на около 6 км от …

Read More
Call Now Button